Restauracja Vectoria

Oferta

Naszą wiodącą specjalnością jest organizacja i kompleksowa obsługa uroczystości weselnych.
Zachowując polską tradycję:

  • Parę młodą witamy chlebem i solą przy dźwiękach marszu weselnego,
  • Gości lampką szampana
  • Obiad rozpoczynamy wiejskim rosołem
  • Główne danie to zestaw różnorodnych mięs składający się m/in ze staropolskich zrazów podanych w chrupiącym bochnie chleba.
  • Zimny bufet składający się z różnych mięs pieczonych,rolad,galantyn np.: rolada z indyka z brokułami i mozzarellą w aromacie bazylii
  • Kolorowych soczystych sałatek np. : Rukola z gorgonzolą po włosku z deszczykiem sosu vinaigrett.

Punktem kulminacyjnym jest podawany piętrowy tort weselny w blasku kolorowych fajerwerków w odpowiedniej
aranżacji świetlnej i muzycznej.

Dodatkową atrakcją na życzenie jest np.;udziec wieprzowy pieczony w staropolskich przyprawach na sposób
wiejski lub prosiak w całości z płonącą inscenizacją serwowany przez szefa kuchni.

Na zakończenie śniadanie w polskim stylu np.: barszcz czysty z chrupiącym paluszkiem, Golonki z kapustą
zasmażaną i grzybami oraz kiełbaski delikatesowe w różnych smakach.

Każde menu weselne ustalane jest indywidualnie według państwa wymagań smakowych i finansowych.

Na życzenie państwa zapewniamy kompleksową organizację pod względem:

  • Sprawdzonej oprawy muzycznej
  • Dekoracji sali i stołów
  • Usług fotograficznych i video

PRZYJĘCIA WESELNE ORGANIZUJEMY JUŻ OD 100,00zł/od osoby.

Uroczysta kolacja bankietowa – przykładowe menu:


Wykwintny krem toskański z groszkiem ptysiowym i chmurką kremówki


Marynowane sakiewki nadziewane grzybami leśnymi z kokardą boczkową na dywaniku z ziemniaków pieczonych,
z ziołami podane z sałatką colesław i dipem czosnkowym.

– polędwiczki wieprzowe z mandarynkami

– rolada drobiowa z brokułami i serem mozzarella

– indyk w galarecie z orzechami i rodzynkami ( 3p/na os.)

– soczysta sałatka grecka zroszona sosem winegret

– czosnkowy naturalny

– cygański pikantny

Szarlotka z bitą śmietaną

Kostka owocowa z truskawkami w galaretce

Mini rogaliki bankietowe

Kawa z dodatkami, herbata z dodatkami


– Pieczywo wiejskie mieszane

– Masło

– Soki owocowe 1 L/ na os.

– Woda mineralna z cytrynką

– Kawa z dodatkami

– Herbata z dodatkami

– KOSZT MENU 70,00zł/ za osobę

 

Dla naszych gości przeznaczamy bogate menu, złożone zarówno z potraw tradycyjnej kuchni polskiej, jak również szerokiego wachlarza dań z popularnej eurokuchni.

Przykładowy zestaw firmowy:
– Carpaccio z łososia pokryte guziczkami kaparów z koniakową nutką i zapachem bazylii

– Krem brokułowy z prażonymi migdałami i wysepką kremówki

– Marynowane mini roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami z dipem czosnkowym

– Pieczone ziemniaczkami w ziołach

– Mieszane sałaty po hiszpańsku

– Ambrozja lodowa serwowana w miseczkach waflowych, przyprawiana smakiem baileysa i aromatem mięty